Kauko-ohjaimet

Kauko-ohjaimilla avataan portteja ja ovia langattomasti. Nice on yksi kauko-ohjaintuotteiden edelläkävijöistä, ja itse asiassa Nice on alun perin perustettu kehittämään ja valmistamaan edistyksellisempiä kauko-ohjaimia. Kehitystyön tuloksena kauko-ohjaimien toiminnallisuus, turvallisuus ja ulkonäkö ovat ottaneet suuria harppauksia eteenpäin. Kaikki edustamamme kauko-ohjaimet ovat yksilöllisiä ja muuttuvakoodisia. Se tarkoittaa, että jokaisella napinpainalluksella osa koodista muuttuu tiettyjen algoritmien mukaisesti. Vaikka kauko-ohjaimen koodin pystyisikin kopioimaan, on se jo seuraavalla painalluksella muuttunut.

Kauko-ohjaimia on erilaisia eri käyttötarkoituksiin. Osa on tarkoitettu liikkumaan käyttäjän mukana esimerkiksi avainnipussa tai taskussa. Jotkut kiinnitetään ajoneuvoon ja osa taas on tarkoitettu käytettäväksi kotona tai toimistossa niin, että ne on joko asennettu kiinteästi tai ne ovat pöydällä tai seinällä siellä, missä niitä käytetään.

Kauko-ohjaimet kulunvalvonnassa

Kauko-ohjaimia voidaan hallinnoida avainhallinnan tapaan. Niihin voidaan ohjelmoida erilaisia kulkuoikeuksia, ja niiden lisääminen ja poistaminen voidaan tehdä hallinnoidusti. Yksittäisiä hävinneitä ja rikkoutuneita kauko-ohjaimia pystytään myös korvaamaan uudella, niin että vanha putoaa pois listalta, kun uutta kauko-ohjainta aletaan käyttää. Erityisesti taloyhtiöiden ulko-ovissa ja autohallien ovissa on tärkeää, että kauko-ohjaimia on ainoastaan niiden käytössä, joilla on lupa päästä kiinteistöön. Kauko-ohjaimien käyttäjistä on syytä pitää hallinnointilistaa samalla tavalla kuin avaimistakin.

Kauko-ohjaimet voidaan liittää myös osaksi kiinteistön kulunvalvontaa. Koska kauko-ohjaimet ovat yksilöllisiä, niiden koodia voidaan käyttää kulkutunnisteena. Kulunvalvonnan lukijoiden tilalle tai rinnalle asennetaan Wiegand-protokollaan liitettävä vastaanotin. Tällöin kulunvalvontaa voidaan käyttää kauko-ohjaimilla, ilman että tunnistetta tarvitsee luettaa lähietäisyydeltä.

Kauko-ohjaimet osana ovi- ja porttiautomatiikkaa

Nicen kauko-ohjaintuotteita voidaan käyttää osana Nicen ovi- ja porttiautomatiikkaa. Osa vastaanottimista on varustettu pikaliittimellä, jolloin ne voidaan painaa Nicen ohjauskortille ilman kytkentää. Vastaanottimia löytyy myös universaaleina, jolloin niissä on relelähdöt. Kauko-ohjaimilla voidaan siis ohjata kaikenlaisia sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Nykyään kauko-ohjaimia käytetään paljon kerrostalojen alaovissa, toimistojen automaattiovissa, erilaisten hoitoloiden ulko-ovissa sekä helpottamassa vanhusten ja vammaisten esteetöntä liikkumista. Kauko-ohjaimien käyttötarkoituksia mietittäessä ainoastaan mielikuvitus on rajana.

Lue lisää ja tutustu kauko-ohjaimiimme sicutec.fi pääsivustolla!
Ota yhteyttä